"Har ett komplicerat förhållande till min kropp"

2010-06-30 @ 14:47:04


Ålder: 20 år
Längd 172 cm
Vikt 58 kg
BMI: 19.61 (normalvikt)

"Har ett komplicerat förhållande till min kropp, den ena dagen är jag ganska nöjd och tänker att man lever bara en gång. Dagen därpå har jag världens ångest och stoppar fingrarna i halsen."

Släng alla komplex åt sidan

2010-06-22 @ 14:47:27
Nu utmanar jag dig att alla att vifta bort onödiga komplex och berätta om en kroppsdel på dig själv som du älskar. Naveln? Händerna? Öronen? Axlarna? Berätta - vad är du mest nöjd med på din kropp?


Bildkälla: http://www.girlznight.co.uk/magazine/wp-content/
uploads/2009/04/268px-woman_silhouette.png


"Trots det så googlar jag "hur man spyr lättast" "

2010-06-21 @ 10:34:46


Ålder: 15
Vikt: 59 kg
Längd: 169 cm
BMI: 20,7 (normalvikt)

 
"Jag är väldigt kluven vad det gäller min kropp. Ena dagen är jag otroligt nöjd, medans jag den andra dagen hittar fel och brister överallt. Min största diss på min kropp är mina vader/ben overall. Jag gillar verkligen inte hur mina ben är formade. Korta men trots det lite småtjocka. Det jag tycker bäst om på min kropp är min rumpa och min mage. Det syns kanske inte på bilden men det är min rumpa jag får mest komplimanger för och min mage kan jag verkligen inte klaga på. Jag älskar min kropp och är väldigt glad för det jag har. Trots det så googlar jag "hur man spyr lättast" "hur man spyr utan ljud" osv de dagarna jag mår som sämst över min kropp. Jag har aldrig haft anorexia som tur var men jag är så orolig att hamna i den situationen och det vill jag verkligen verkligen inte.."

"Jag har haft viktproblem när jag var i tonåren"

2010-06-20 @ 21:34:58


Längd: 160 cm
Vikt: 53 kg
BMI: 20.7 (normalviktig)


"jag  har haft viktproblem när jag var i tonåren, då hade jag ätstörningar. vägde då ca 47 kilo och målet var att väga under 40. sån tur var så har jag kommit ut den onda cirkeln och äter idag vad jag känner för. ätstörningsperioden var den jobbigaste i mitt liv och vill aldrig utsätta någon annan för det. Idag äter jag vad jag vill och äter gärna godsaker varje dag - men är noga med att bara äta det när jag är sugen och njuta av varenda tugga. Tränar gör jag dock aldrig vilket är väldigt osunt. Mina matvanor syns inte på vikten men har börjat synas på min mage som succesivt blivit större. Skulle vilja ha plattare mage och en fastare kropp, gärna även mindre bröst. Annars är jag på det stora hela rätt nöjd. Brukar säga lite skätmsamt att jag har så jävla snygg kropp på morgonen när jag itne ätit nåt haha."

Klurigt med blogg beroende av stor läsarskara

2010-06-20 @ 14:40:03
Vill bara säga att bristen på bilder beror helt enkelt på att jag inte har fler klara för publicering just nu. Så att ni inte tror att bloggen är på väg att försvinna.

Är övertygd om att det finns intresse där ute för detta bloggprojekt, men bloggen är inte direkt känd. Det enda sättet för denna blogg kan bli uppmrksammad på är genom s.k. "spamkommentarer" till folk, men detta är tidskrävande och känns inte helt "värdigt". Men jag hoppas hur som helst att jag får tid över för att uppmärksamma bloggen i veckan som kommer. Tills dess - skicka gärna in bilder.


Uppdatering

2010-06-18 @ 21:12:51

Fortsätt att skicka in era bilder. Utan dem överlever inte denna blogg och det vill jag att den ska göra.

Ni får ursäkta min dåliga uppdatering i dag. Har verkligen haft fullt upp.

Svara gärna på frågan i inlägget nedan tills vidare!Bildkälla: http://www.relationsproblem.nu/images/relationsproblem_sjalvkansla.jpg


Utmaning!

2010-06-18 @ 07:31:19

Fyll i denna mening:

Jag är stolt över mig själv för att jag...Bildkälla: http://bintangkartika.files.wordpress.com/
2008/09/silhouette-of-happy-woman.jpg


EFTERLYSNING

2010-06-17 @ 21:45:58

Jag ska ändra lite i bloggens layout och  söker nu tre stycken som är såpass stolta över era kroppar att ni kan tänka er att finnas med på bild i min blivande banner. Maila i så fall till toppkropp@hotmail.se och skriv "Banner" i rubriken.

Alla kroppsformer är välkomna. Jag vill gärna ha lite variation. Vore kul om någon kille också ville ställa upp, men alla som är intresserade av att genom sin bild representera denna blogg - maila!

OBS! Bilderna kommer liksom alla andra här i bloggen, vara anonyma


"Men jag skulle aldrig få för mig att banta"

2010-06-17 @ 16:01:38


Ålder:15år
Längd:165cm
Vikt:66kg
BMI:24,4

 
"Jag är själv ganska nöjd med min kropp, men jag skulle vilja gå ner lite i vikt. Min mage är lite för stor enligt mig och mina lår är lite för kraftiga,men jag skulle aldrig få för mig att banta eller gå på någon diet. Utan i sånna fall skulle det bli genom att minska på sötsaker ( något som troligen inte kommer hända).
Jag tränar trots allt minst sex gånger i veckan och behöver ordentligt med mat"

Lite klargörande

2010-06-17 @ 15:33:37
Du behöver inte vara helt nöjd med din kropp för att medverka. Att våga visa en bild, visar att du står upp för din kropp och sänder budskapet att den är OK precis som den är.

Är du helt nöjd med din kropp är du såklart också välkommen att delta! Tro mig, det finns människor i alla storlekar och former som är helnöjda med sig själva och dessa människor kan peppa andra åt samma håll.

Om du är väldigt missnöjd får du självklart också vara med. För vågar du trots detta visa en bild på din kropp, så är det ett stort steg på vägen mot att acceptera din egen kropp. Dessutom kanske du får höra från någon hur vacker du faktiskt är. Skönheten sitter ju som sagt i betraktarens öga.

A L L A får vara med!

Så glöm inte - allt sitter i huvudet. Alla kan må bra och få bättre självkänsla.

Välkomna att vara med och starta en "god cirkel" och en mötesplats för alla toppkroppar där ute!


Bildkälla: http://www.coolfreeimages.net/images/beautiful/beautiful_03.jpg

"Men hey, that's me"

2010-06-17 @ 10:58:57Ålder: 24
Längd: 1,75
Vikt: 67
BMI: 21,9 (normalvikt)


"Jag har haft duster med min kropp genom åren. Framför allt i tonåren med hormoner som spökade och jag plötsligt fick mer kurvor än jag ville ha. Det har dock stabiliserat sig och nu verkar jag ha stannat på någon slags trivselvikt. Har alltid haft breda höfter, korta ben, lång överkropp, jättelånga armar... Men hey, that's me så jag har lärt mig att acceptera och älska min kropp."


Utmaning

2010-06-17 @ 07:19:24

Nya bilder kommer under dagen. Maila till toppkropp@hotmail.se om ni vill vara med. Regler finns här nedan.

Tänkte ge er en lten utmaning. Skriv i kommentarsfältet vad ni är mest nöjda med hos er själva. Det kan vara håret, fötterna, ryggen, ögonen - ja, vad helst. Berätta!
Bildkälla: http://4.bp.blogspot.com/_F5Mj6UbYyzY/SGZ144f0YzI/
AAAAAAAAAUU/dqnzvc9mjA4/s320/Happy_sun_small.jpeg


Tack så mycket

2010-06-17 @ 00:03:45
Tack för all positiv respons. Jag är verkligen jätteglad att det finns personer som är stolta över sig själva och sina kroppar, även om många har små komplex. Oavsett vilken form kroppen har, är det en vacker kropp. Skönheten ligger i betraktarens öga. Något man tycker illa om hos sig själv, kan tyckas iögonfallande hos en annan.

Härligt med era peppande kommentarer till varandra. Komplimanger är tyvärr en bristvara i dagens samhälle. Och killar, ni är förstås också välkomna att delta! Är dock medveten om tjejers/kvinnors majoritet i bloggvärlden.

Reglerna för att delta i detta bloggprojekt är enkla:

1. Skicka ett mail till toppkropp@hotmail.se med två bilder. Den ena för publicering på bloggen, den andra där du håller en lapp där det står ditt namn och "Toppkropp" (denna publiceras alltså inte), så att jag vet att det är DU på bilden. Du måste ha minst trosor/kalsonger på dig på bilden, men får gärna vara fullt påklädd om du vill det. Välj vad som känns bäst för dig.

2. Redigera bort ditt huvud/ansikte - annars kan jag göra det åt dig - bilderna måste vara anonyma.

3. Skriv ner din ålder, längd, vikt & BMI samt en kort kommentar om din egen syn på din kropp. Berätta gärna vad du är nöjd/stolt över och/eller om du har något tips för hur man får bättre självkänsla och trivs med sig själv.

Vill du inte visa bild, men har åsikter och tips om självkänsla och kroppssyn, maila mig och be om en intervju.

Ta hand om er!

Dölja eller vara stolt? Ett självklart val!

2010-06-16 @ 21:49:00


Ålder: 19 år
Längd: 1,67
Vikt: 67
BMI: 24

 
"Jag är inte överviktig, och jag äventyrar inte min hälsa. Det här är min kropp, och jag har två val -- att antingen försöka dölja den jag är, eller att vara stolt över den jag är. Jag väljer det senare, för jag anser inte att det är någonting fel på min kropp."

Ännu en bild

2010-06-16 @ 19:00:30

Vikt: 50
Längd: 166
Bmi: 18

"Jag vet inte vad jag tycker om min kropp... ibland min bästa vän, ibland min ovän.
Jag hatar mina höfter, jag har benlängds skillnad. 65D när det gäller bröst.
jaa.. jag är ändå ganksa nöjd med hel heten, och glad att jag fick "stora bröst"."Tack för all positiv respons!
Ni som är intresserade av att vara med (antingen med bild eller intervju) - maila mig: toppkropp@hotmail.se

Ytterligare en toppenkropp

2010-06-16 @ 13:36:08


Ålder: 21
Längd: 1.65
Vikt: 65
BMI: 23.9

 
"Over all är jag nöjd med min kropp. Visst, alla har dåliga dagar, lite hull på mage och lår skadar inte, men det är ju så kvinnans kropp är byggd. Jag tränar styrketränig 4-5 gånger i veckan (gjort i ca 5 år) och äter bra på veckan och dåligt på helgen haha! Jag tycker en kvinna ska ha kurvor men alla har rätt att se ut som dom vill! Jätte bra sida för possitiva människor!"

Toppkropp - javisst!

2010-06-16 @ 12:01:44


Vikt: 53kg
Längd: 162cm
BMI: 20
 
"Jag hatar min mage. Tycker det finns för mycket fläsk på den. Mina lår hatar jag nästan ännu mer. De är alldeles för stora. Mina bröst är olika stora, men jag tycker om att de är rätt små. Vill ha små bröst."Här ovan har vi en tjej som verkar lite missnöjd med sin kropp. Enligt mig, helt utan anledning. Hon är bara en av många som är på tok för självkritiska. Visst har hon en fin kropp?

Ännu en toppkropp

2010-06-16 @ 10:32:05
Längd: 1,76
Vikt: 71-72kg
BMI: 23


"Jag tycker detta verkar vara en sund och bra idé!

Med tanke på att jag tränar 5 ggr i veckan och har gjort så i snart 2 år har jag en del muskler, och muskler väger mer än fett. I det stora hela är jag nöjd med min kropp men jag försöker äta rätt och träna lite mer konditionsmässigt för att bli lite mer slimmad här och var."


Bild nr 2

2010-06-16 @ 09:02:55Längd: 1,61
Vikt: 57 kg
BMI: 22


"Jag väger 57 kilo och är 161 cm lång, går på diet & tränar för att jag vill tappa ytterligare 2kilo till...Målvikt 55 kilo.

Älskar min kropp för det mesta i alla fall.
Vill behålla min kurvor då jag tycker att rumpa, bröst & höfter är sexigt på en kvinna.
Men jag vill bli mer vältränad och svarvar mina kurvor."VILL DU VARA MED? Maila: toppkropp@hotmail.se

Första vackra kroppen!

2010-06-15 @ 21:53:34


Ålder: 17
Längd: 168
Vikt: 55
BMI: 19,49


"Förut var jag ganska negativ mot mej själv och mitt utseende. Men fick mer självförtroende och nu är jag stolt över min kropp.
Jag försöker leva ett sunt liv och träna för att jag tycker det är kul, och vill må bra! Inte för att jag tycker jag är tjock."


Exempelinlägg

2010-06-01 @ 17:17:36

Tänkte att jag skulle visa er hur jag hade tänkt mig upplägget ungefär.


"Åsa, 28 år.
Längd 167
Vikt 67
BMI: 24 (=normalvikt)

Jag trivs väldigt bra med min kropp numera. Förr hade jag ätstörningar, men nu har lärt mig att älska den trots sina skavanker. Detta är min trivselvikt"


Som sagt, detta var ett exempel på hur det kan se ut. Man kan vara fullt påklädd på bilden om man vill det. Det viktigaste är att man vågar stå upp för sin kropp och kan få andra att inse att det faktiskt är OK att se ut precis som man gör och att man ska vara stolt över sitt alldeles unika tempel. I denna blogg kommer inga ideal att råda.

Vill du inte visa någon bild, men är intresserad av att bli intervjuad eller tipsa om hur man kan förbättra sin självkänsla, maila toppkropp@hotmail.se 


Vill DU synas här?

2010-06-01 @ 13:59:43
Är du intresserad av att synas med din bild här, vill jag att du mailar till: toppkropp@hotmail.se

Du skickar med två bilder på dig själv. Den ena som du vill ska publiceras på bloggen, den andra som identifikation. På den vill jag att du håller upp en lapp där det står "TOPPKROPP" samt ditt för- och efternamn. Detta för att jag ska veta att det verkligen är du. Du kan välja att själv beskära/redigera din bild så att ansiktet inte syns, eller be mig att göra det. Hur lättklädd du vill vara avgör du själv. Trosor/kalsonger är dock minimum. Alla bilder som visas kommer att vara anonyma.

I ditt mail skriver du längd, vikt och ditt BMI (mått är frivilligt) och även en kort kommentar som kan publiceras med bilden, om du vill det.

Ditt BMI kan du räkna ut härBildkälla: http://content.expressen.se/blog/63/09/42/
fimpanu/images/gr%F6nt%20hav.jpg

Hej och välkomna!

2010-06-01 @ 13:38:08

Denna bloggens ändamål är mitt i all kroppshets som ständigt pågår i media, hylla människokroppen. Hur vi än ser ut, är vi OK! Överviktiga & pinnsmala, långa & korta, elitidrottande eller rullstolsburna - oavsett hur vi ser ut. Så länge vi mår bra och är hälsosamma.

Jag förespråkar inte ett ohälsosamt leverne, varken i form hårdbantning eller överdrivet frosseri. Det är upp till var och en att ta hand om sin egen kropp på bästa vis. Kroppens utseende är under dessa förutsättningar helt fantastiskt oavsett form och storlek. Alla kan inte vara pinnsmala. Alla kan inte ha exotiska kurvor. Vi är alla skapta olika och vad som är vackert eller inte, sitter i betraktarens ögon.

I denna blogg är just DU välkommen att som anonym visa din kropp. I kläder eller utan. Du kan få feedback på vad andra tycker om just DIG. För det finns bara vackra kroppar. Med bilderna som skickas ska du tala om din längd, vikt och vilket BMI du har. Detta för att ta fokus från BMI-skalans hårddragningar. Min tanke är att synliggöra den skeva verklighetsuppfattning som många av oss har om våra kroppar.

Du kan också maila mig om du vill bli intervjuad i något särskillt sammanhang, för att få dina tankar och åsikter synliga.

Det kommer att tillkomma olika kategorier för olika projekt här i bloggen.

Jag godkänner inte kommentarer som är nedvärderande eller orelevanta.


RSS 2.0